Презентація Еразмус+ в рамках Програми стажування у Верховній Раді України (22.02.18, м. Київ)


22 лютого 2018 р. в рамках Програми стажування у Верховній Раді України було проведено презентацію Програми ЄС Еразмус+. Захід було організовано ГО «Ліга інтернів», що заснована у травні 2009 року як об’єднання випускників Програми стажування у Верховній Раді України та центральних органах виконавчої влади. Метою діяльності організації став розвиток Програми стажування, налагодження співпраці та підтримка зв’язків між її випускниками, пошук додаткових джерел фінансування.

Більш ніж 50 стажерів відвідали інформаційну сесію від Національного Еразмус+ офісу щодо індивідуальних можливостей у сфері вищої освіти та молоді. Зокрема, Катерина ЖДАНОВА, менеджер НЕО, зосередила увагу на можливостях обмінів (вища освіта та молодь) та повного курсу навчання на магістратурі (Erasmus Mundus Joint Master Degrees – EMJMD) в університетах Європи. Учасники долучились до активної дискусії щодо навчання закордоном та імплементації отриманого досвіду в Україні, а саме практичне застосування набутих знань в органах державної влади на різних рівнях.
Протягом заходу учасники ознайомились з покроковою інструкцією щодо участі в конкурсах, підготовки документів та співпраці з випускниками Програми Еразмус+ – Erasmus Mundus Association.

Додатково:
ГО «Ліга інтернів» заснована у травні 2009 року як об’єднання випускників Програми стажування у Верховній Раді України та центральних органах виконавчої влади. У перші роки існування основною метою діяльності організації став розвиток Програми стажування, налагодження співпраці та підтримка зв’язків між її випускниками, пошук додаткових джерел фінансування. Сьогодні організація об’єднує майже дві сотні осіб та працює у кількох напрямках.

Попередня Eurydice Publication "Teaching Careers in Europe: Access, Progression and Support"